Fisketurer
Februar - Oktober

Fisketurer

Bli med MS Symra ut på fisketur i Lofoten

Svolvær


Book now

Når du besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på havet og prøve seg som fisker. 

Fiske har stått sentralt i Lofotens historie, og har på mange måter bidratt sterkt til å bygge landet vårt. Det rike Lofotfisket, der skreien kommer fra Barentshavet og til Lofoten for å gyte har pågått i mange hundre år, og gitt nordmenn livsnødvendige måltider helt tilbake i vikingtiden. 

Den dag i dag er fisket viktig for oss, og vi ønsker deg velkommen på en fire-timers tradisjonell fisketur på Lofothavet med våre erfarne yrkesfiskere. Fiske i Lofoten varierer stort avhengig av sesong og årstid og under det tradisjonelle Lofotfisket, som varer fra slutten av februar til april, er det skreien vi fanger. 

Våre fisketurer inkluderer havfiske med juksahjul og/eller havfiskestang og kaffe ombord vår autentiske fiskeskøyte.

“Når du besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på havet og prøve seg som fisker.”

Fisketurer
Fisketurer

MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og damen runder 100 år i 2017. En komfortabel båt som er konstruert for fisketurer. Den er vernet av riksantikvaren, og er sertifisert for 38 passasjerer.

Du møter opp i Svolvær havn på vårt hovedkvarter på kaia, og blir ønsket velkommen av vårt vertskap og mannskap. Vårt mannskap er yrkesfiskere og kjenner havet som sin egen baklomme. Det gis god informasjon om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord og opplæring i bruk av fiskeredskaper og annet utstyr. Vi setter kursen ut fra Svolvær, forbi fiskerkona, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong. Det er 10 fiskeplasser om bord, og våre gjester må derfor beregne å dele fiskeplassen sin med andre fiskere på denne turen. Men ingen fare – du vil nok være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn. Og fangsten? Den lærer vi deg å filetere om bord, og selvsagt får du også ta den med deg hjem om du ønsker. Vi tilbyr også vakuumering om du ikke vil spise den under oppholdet i Lofoten.

Vi anbefaler at fisketuren er minimum 4 timer. Vi gjør vårt ytterste for at alle våre gjester skal få bli med på tur med oss. Skulle det være værforhold som gjør fisketuren vanskelig å gjennomføre tilbyr vi alltid et annet godt alternativ, eller du får tilbud om en annen dato for din tur. Vårt mål er alltid at du skal få oppleve det du har kommet for.

  • Egnet fiskeredskap

  • Flytedress og oljehyr

  • Fottøy, hansker og lue ved behov

  • Varm drikke

  • Vårt erfarne mannskap

Booking


Send oss en forespørsel

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.

Foreslåtte turer

Gjester som liker denne liker også