Drømmen om skreifiske

Vintertilbud: Privat fisketur i Lofoten under det berømte Lofotfiske

Svolvær
Februar - April
NOK 995

Lukta av havet, måkeskrik, juksahjul og autentisk fiskeskøyte. Spenningen tar over. Endelig er det tid for Lofotfiske!

Lofotfiske i en gammel treskøyte med romslig dekk, erfarne fiskeguider og skipper gir deg muligheten til å ta del i det berømte skreifisket som foregår mellom midten av februar og midten av april i Lofoten. Innsiget av den vandrende, spreke torsken til Vestfjorden er det ikke bare yrkesfiskerne som får oppleve – vi tilrettelegger for at du får være fisker for en dag (eller flere) på Lofothavet.

Vårt mannskap sløyer fangsten og kan bistå deg med videre behandling av fisken. Gode fortellinger fra Lofothavet følger med på en tur med oss, for skreifisket er kultur og noe vi er fryktelig stolte av å ta deg med på. 


Highlights

  • Skreifiske med god tilrettelegging

  • God plass og båten for deg selv

  • Kyndige fiskeguider

Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske
Drømmen om skreifiske

Ekstra:
Leie thermosko: 75 kr per par
Vakuumering: 100 kr per 20 kg

Hva med fangsten?
Den er din til odel og eie, men om du ikke kan ta vare på den står flere i kø for å få kloa i fersk lofottorsk. Vi gir resterende fangst bort til eldre og institusjoner som kan ta imot, dem er det mange av. Vi er opptatt av at råvaren og ressursen vi henter av havet utnyttes til det fulle, og lærer villig fra oss hvordan dette kan gjøres på vei inn fra turen. Vi er ikke like opptatte av fulle stamper, her er opplevelsen i fokus.

Vil du ta med deg fangst hjem bistår vi med vakuumering og kjøling av sløyd fisk mot noen slanter.


Anbefalt bekledning
Ja, det er kaldt på sjyen i Lofoten på vinteren. Det er smart å kle seg lagvis med ull innerst og isolerende plagg som mellomlag. På topp får du flytedress av oss samt fiskehansker på båten. Ta gjerne med egen lue og votter, og en ekstra jakke i sekken. Skotøy er viktig for å holde seg varm. Vi anbefaler vanntette sko med tykk såle. Har du ikke egnet skotøy kan du leie sko av oss til 75 kr paret.


Om Båten
MS Symra er en gammel autentisk treskøyte fra 1917. På tross av sin høye alder er dette et smykkeskrin av en båt som er restaurert og vernet av riksantikvaren. Det er toalett under dekk gjester kan benytte, ellers oppholder vi oss på dekk. Båten er 49 fot og den er sertifisert for 38 personer. På fisketurer begrenser vi antallet, spesielt på våre faste avganger der 20 betalende voksne er maksimum antall. Vi har 10 fiskeplasser med juksahjul.


“En fiskers paradis. Bli med på Lofotens klondyke!”


Praktisk informasjon

Vårt kampanjetilbud løper ut januar, men gjelder gjennomføring ut april. I disse tider tilbyr vi rause avbestillingsregler. Om myndighetene fraråder reiser innenlands grunnet Covid-19 vil vi kostnadsfritt tilby full refusjon inntil 24 timer før avgang.


Inkludert

Dette er inkludert når du deltar på dette produktet.

  • Privat fisketur

  • Nødvendig fiskeutstyr

  • Skipper og vertskap

  • Kaffe

  • Hjelp med sløying og behandling av fangsten

Booking


Send oss en forespørsel

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.

Foreslåtte turer

Gjester som liker denne liker også